Aki ma figyelte a tőzsdéket gondolom ugyanezt a kérdést teszi fel: ez most fordulat, vagy csak egy kis pánik, és meg kell venni az esést? Szerintem rövid távon mindenképpen fordulat következett be a dollár gyengülő trendjében, és ez mindent megfordított. Jól jött ez a kínai kamatemelés, kérdés, hogy ezek után mit lép a Fed. Úgy tűnik most már nem mindent az USA-ból diktálnak, Kína is be tud kavarni egy kis kamatemeléssel. A kínaiak vagy nagyon figyelnek, hogy nehogy túlpörögjön a gazdaság az infláció miatt, vagy csak egy kicsit keresztbe akartak tenni az USA-nak. Végtére is árfolyamháború van. Érdekes helyzet.

Egy korábbi bejegyzésben írtam, hogy az olaj feltűnően gyenge, és nem tudom, hogy miért van ez. Hát, most megmutatta mennyire is gyenge ezzel a mai 4% körüli esésével.

Relatív gyengeség bejegyzésemmel kapcsolatosan pedig annyit, hogy most a leggyengébb, legtöbbet eső instrumentumokat lehet megfigyelni. Nálam az olaj a mai győztes, de majd még keresgélek tovább.

Szerző: tozsdenaplo | tozsdenaplo.blog.hu  2010.10.19. 21:55 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdenaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr92384821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tombolatom 2010.11.10. 21:07:54

Helló, csak most vettem észre a blogodat, de tetszik...ne hagyd abba. Jó a gondolkodásod. Én is most kezdtem egy hasonlót itt...majd lehet "összefutunk".

Tombolatom 2010.11.17. 17:29:14

@tozsdenaplo: Már itt is itt van a portfólión tegnaptól. tombolatom.blogspot.com
Igazad volt a dollárral kapcsolatban...én is vettem nem fx-en, hanem normálisan 50 ezret még múlt héten, remélek egy 10Ft nyereséget, ha megkapjuk ezt a tözsdei korrekciót. Szerinted lefelé vettük az irányt és, ha igen meddig, ha van célárad?

tozsdenaplo | tozsdenaplo.blog.hu · http://tozsdenaplo.blog.hu 2010.11.17. 17:48:30

@Tombolatom: Céláram nem szokott lenni, csak preferált eszköz, és irány. Nem tudom, hogy egy jó mozgás esetén meddig megy el egy eszköz, de próbálok minnél jobban kihasználni egy mozgást, és minnél tovább bennmaradni egy pozícióban. Most nem nagyon volt pozícióm. A dollárerősödésre mentem csak rá, főleg japán jennel szemben. A többi most bizonytalannak tűnik.
süti beállítások módosítása