Néha érdemesebb egy kis távlatból szemlélni az eseményeket, akkor jobban átláthatjuk az egész képet.

A meglévő nagy államadósságok leépítése úgy tűnik megszorításokat fog hozni a jövő évre, amelyek én szerintem még nem tükröződnek vissza az árakban. Az adósságok leépítése globális keresletcsökkenést fog okozni, amelyet tompíthatnak a jegybankpk bizonyos mértékű pénznyomtatással, de úgy tűnik főleg Európában, hogy ezt a jegybankok nem akarják túlzásba vinni. Illetve mivel Európa a jelenlegi helyzet szerint nem fog pénznyomtatásba kezdeni, hanem egy szigorúbb fiskális politikát követel meg a vezetés a többi országtól, ezért Európában biztosra vehető a nagy recesszió jövőre, amely lassú lecsorgást eredményezhet a részvénypiacon.

Sok szereplő jelenleg tartja a részvényeket, illetve még vásárol is (aki tud) mert úgy gondolják, hogy újra nagy emelkedés lehet, ahogy 2009-2010-ben volt. Ez szerintem nem lesz, és ennek felismerésével, illetve a recesszió miatti csődök utáni kényszerlikvidálásokkal szép lassan lecsoroghatnak a részvénypiacok.

A jövő évben szerintem így kifizetődő lehet a short pozíciókat keresni, persze ajánlatos lehet minnél drágábban eladni.

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdenaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr743456808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása